Canpop banner


    Escolten senyores

    Identificador: Seleneruiz
    Títol: Escolten senyores
    Tipus:

    cançó

    Recol·lector: Selene Ruiz Noguera
    Informant: Carmen Blasco
    Edat informant: 86
    Localitat: Alacant
    Data enregistrament: 20-04-2022
    Extensió:
    Text:

     

    Escolten senyores una miqueta, els contaré una treta que és cosa feta que li ha passat.

     

    Uno que era molt interessat volia ser pillo, els amics se l’han pegat de primo, per una xarrà, xistosa[1], bonica i ben ideà.

     

    Tenia en la seua horta un vergeret2, més avall de sa casa un ambercoquer3 tot ple d’ambercocs4, que els tenia maurets5 i bons.

     

    Dormia de nit, en l’avall de la manta ropit, per por a una treta. Carregat duia la escopeta, i el mull[?] ben format, pa si algú s’arrimava trencar-li el cap.

     

    En això veu a uno que avança el pas, i li diu sotunante[?] a on vas? De baixa d’ahí, so pillo gandul, si no vols que te trenque [lo] cap i el forat del cul.

     

    Dispara l’escopeta se trenca el fil, i en això se veu caure aquell pernil, confús i asustat6, de un bac casi es trenca [lo] cap i aplega a sa casa, sa [muller] li pregunta: què passa que vens tant suant?

     

    Xica veges si veus sang per algun costat i et contaré un poc, que ara acabe de fer una mort de l’ambercoquer, d’un gandul que s’omplia el cendrer i el bon gavallet[?] que aguardava pa l’amo i pa’l senyoret.

     

    Xica veges on m’amagues antes que vinga la ronda i el senyor alcalde i em porte nyugat7, a dormir en la fosa tancat.

     

    Pensà sa [muller] de clavar-lo dins de [lo] femer, i ella aixina ho fa. I al moment que estava, el calor d’aquell fem li ofegava. Cridà a sa [muller], que per Déu que el traguera d’aquell femer.

     

    Se’n va sa [muller], li destapa el cap, i li deixa amb un cabàs tapat, pa que respirara... i perill no tinguera de que s’ofegara.

     

    Se’n va sa [muller] resant i plorant i al vorer que no veia sang i entonces8 repara que era un monyicot de roba i palla. Se’n va sa [muller] dreta a [lo] femer, i li diu al seu home: Ix femeter[?]! Què has fet, mala sanya? De matar a un ninot de roba i palla.

    Arxiu:

    Reproductor MP3


    Descarregueu-vos ací l'arxiu MP3 de la cançó

    Departament Filologia Catalana - Universitat d'Alacant - Apartat de correus, 99 - 03080 Alacant - Telèfon 34 96 590 3410 - Fax 34 96 590 9330 - dfcat@ua.es